Сім’ї вважають, що телетерапія – це варіант, який їм підходить.

«Сім’ї відчувають стрес від перебування вдома через пандемію, а також відсутність доступу до ліцензованих логопедів. Це ідеальний час, щоб пропонувати послуги онлайн», – каже пані Мойал, клінічний директор і засновник Therapy Works Together, однієї з перших клінік, які перейшли на онлайн-послуги з логопедії після пандемії.

Багато клієнтів спочатку вагалися щодо логопедії в Інтернеті. Проте, оскільки пандемія затягувалася, а карантин залишався, люди використовували сучасні комунікаційні технології в багатьох аспектах свого життя.

Зростає також кількість логопедів, які вважають за краще обслуговувати своїх клієнтів дистанційно. «Для дорослих, яких я лікую, це зручно. У мене були клієнти, які пройшли сеанс в офісі, перш ніж повернутися додому, до своєї сім’ї», – каже логопед Гейл Семюелс із Сан-Франциско, додаючи, що «Мені комфортно проводити терапію вдома, а мої клієнти тут, у місті, це усуває клопоти, пов’язані з приїздами на сеанси. Це безпрограшний варіант».

Оскільки пандемія триває, а багато сімей і терапевтів не знають, що буде далі, зрозуміло, що дистанційне лікування логопедом є ефективним і забезпечує зручність. Воно буде популярним навіть після того, як нестабільність закінчиться. Дослідження показали, що онлайн-логопедія не тільки прийнятна, вона навіть настільки ж ефективна, як і традиційні логопедичні послуги. Вартість також враховується.

Існують очевидні переваги логопедії в Інтернеті – гнучкість, доступ для сімей, які живуть у віддалених місцях або людей з обмеженими можливостями, і практично відсутність часу очікування – відеосесії дають логопедам можливість інтегрувати терапію в повсякденне життя клієнта.

«Для моїх молодших клієнтів, як-от малюків або дітей дошкільного віку, це дає мені можливість попрацювати з батьками та навчити їх застосовувати логопедію вдома», — каже логопед Меріанн Франклін з Оклахоми. «Раптом батьки розуміють, що у них є навички, необхідні, щоб допомогти своїй дитині. Це той момент, який я люблю бачити!»

Зручність телетерапії – це перевага, яка, залишиться й після пандемії.

Поширити