Логопедія має багато переваг для дітей, зокрема:

Покращення спілкування, щоб вони могли висловлювати думки та почуття

Дати їм можливість говорити так, щоб інші зрозуміли, що вони говорять

Підготувати їх до школи, щоб вони могли не відставати від інших дітей у навчанні

Покращує якість голосу

Підвищує самооцінку та незалежність

Допомагає у спілкуванні

Надання дітям, які не можуть нормально розмовляти, способу спілкуватися за допомогою безстороннього та/або допоміжного спілкування (без підручників, комунікаційних пристроїв, пристроїв зв’язку та комунікаційних програм). Логопедія – це не лише про вимову, вона також включає і мову. Багато людей мають помилкове уявлення, що логопедична терапія – це лише вимова, але це набагато більше.

Допомагає з соціальними навичками

Відповідні соціальні навички є ключовим компонентом взаємодії з іншими в суспільстві та житті. Соціальні навички можна орієнтувати за допомогою відеомоделювання, рольових ігор, специфічних терапевтичних програм, соціальних історій та інших різноманітних стратегій та інструментів. Використання допоміжної комунікації з цими стратегіями для роботи над покращенням цих соціальних навичок є важливим аспектом логопедії.

Допомагає з читанням

Затримка мовлення може спричинити проблеми з аудіюванням, читанням та письмом. Навички читання та грамоти можуть суттєво допомогти у спілкуванні. Коли ви вмієте писати, ви можете вільно спілкуватися. Навчання цим основним навичкам може стати ключем до кращого спілкування з іншими.

Покращує альтернативні методи комунікації

Попрацюйте над іншими стратегіями спілкування, щоб допомогти комунікації, такими як жести, мова жестів, апроксимації, вокалізації та іншими засобами комунікації. Як люди, ми спілкуємося за допомогою повного комунікаційного підходу. Ми спілкуємося за допомогою мови, міміки, жестів, зорового контакту, письма, друку та багатьох інших форм спілкування. Якщо у дитини є певні звуки, які постійно вживаються, зробіть їх значущими.

Поширити